Cała Japonia w jednym miejscu!
Najświeższe wiadomości, artykuły i ciekawostki

ISSN 2450-3193

Kulinaria WARZYWA W KUCHNI JAPOŃSKIEJ

PrzyślijPrzepis

18.04.2013 | 13:50

Kolejny krótki artykuł z cyklu "Japonia na talerzu"

Tym razem w cyklu "Japonia na talerzu" Autorka opiwada krótko o warzywach w kuchni japońskiej. Wśród wymienionych warzyw pojawiają się m.in.:

kiełki sojowe, papryka, grzyby, kapusta pekińska i pak choi, cebula, por, szczypior, marchew, bakłażan i cukinia, groszek cukrowy...

Spośród wielu składników, które Autorka wspomina, podkreśla znaczenie twrożku sojowego tofu dla kuchni wegetariańskiej. Więcej uwagi poświęca też edamame, czyli niedojrzałym strąkom soi, określając je mianem najzdrowszej przystawki na świecie. Podaje też bardzo prosty przepis. Jeśli ktoś jest ciekaw więcej, zapraszamy do lektury tego krótkiego artykułu.

ŹRÓDŁA

Polska gotuje

TAGI:

kuchnia  

NASZE ARTYKUŁY

NAJPOPULARNIEJSZE ARTYKUŁY

Kitsune - japońskie lisy

Komu macha maneki-neko?

PATRONUJEMY

PARTNERZY

Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy