Cała Japonia w jednym miejscu!
Najświeższe wiadomości, artykuły i ciekawostki

ISSN 2450-3193

BLOGczwartek, 18 lipca 2019

BYŁEM TU. TONY HALIK.

AUTOR: Asia and Kondi

Across the world with Asia and Kondi. Blog podróżniczy.

TAGI:

ciekawostka   Polska-Japonia   podróżowanie   turystyka  

NAJNOWSZE WPISY BLOGU "Byłem Tu. Tony Halik."

Podcast o Japonii №12 + Akita Ramen (o zupie miłości, kto stoi na czele Ramen Armii i czym jest Japaron)


Podcast o Japonii №12 + Akita Ramen (o zupie miłości, kto stoi na czele Ramen Armii i czym jest Japaron). Posłuchaj kolejnego podcastu o Japonii bezpo...

Podcast o Japonii №11 (gdzie odwiedzamy warszawskie Matsuri i bierzemy was na spacer po atrakcjach Tokio)


Podcast o Japonii №11 (gdzie odwiedzamy warszawskie Matsuri i bierzemy was na spacer po atrakcjach Tokio). Wysłuchaj podcastu o Japonii bezpośrednio n...

Podcast o Japonii №10 (ten o japońskich cudach natury, część 2)


Podcast o Japonii №10 (ten o japońskich cudach natury, część 2). Wysłuchaj podcastu o Japonii bezpośrednio na stronie. To pierwszy podcast w polskim i...

Japońskie przysłowia #19: asacha wa sono hi no nannogare


Po dłuższej przerwie przyszedł czas na kolejne japońskie przysłowie. Tym razem będzie to przysłowie o herbacie. Mam nadzieję, że się spodoba – ja je b...

Lipiec z kuchnią azjatycką. Azjatyckie jedzenie codziennie


Podjęłam pewne wyzwanie: przez cały lipiec, codziennie (!), zamierzam jeść azjatyckie jedzenie. Na razie się udaje – przez pierwszy tydzień (a w zasad...

Nocny Market otwarty! Co zjeść na Nocnym Markecie w 2018?


Wczoraj na peronie dawnego warszawskiego Dworca Głównego ponownie ustawiły się budki z jedzeniem, a tuż obok zaparkowały food-trucki. Co to oznacza? Ż...

Japonia na talerzu: japońskie potrawy, których trzeba spróbować


W Twojej głowie zakiełkował pomysł, by wybrać się do Japonii, ale nie bardzo wiesz, czy ten kraj będzie dla Ciebie odpowiedni pod względem kulinarnym?...

Nowy projekt kulinarny: kuchnia japońska dla początkujących


Startuje nasz kolejny projekt kulinarny: Kuchnia japońska dla początkujących – japońskie potrawy, których trzeba spróbować. W syntetyczny sposób przed...

Opowieść o kapeluszach dla jizo i noworoczne omochi


Dzisiaj coś zupełnie innego: Jizō i noworoczne omochi. W jednej z moich książek do japońskiego zawarto noworoczną opowieść o kapeluszach dla Jizō. Opo...

BLOGI O PODOBNEJ TEMATYCE

ciekawostka
Polska-Japonia
podróżowanie
turystyka

PATRONUJEMY

PARTNERZY

Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy