Cała Japonia w jednym miejscu!
Najświeższe wiadomości, artykuły i ciekawostki

ISSN 2450-3193

BLOGniedziela, 24 września 2017

MARYCOOKING

AUTOR: Marysia

Od autora:Nazywam się Marysia i bardzo lubię jeść. Od kilku lat lubię też gotować. Okazało się, że inni lubią z kolei jeść to, co ugotowałam. I o tym jest ten blog. Piszę o Japonii - moim ulubionym kraju z najlepszym i najzdrowszym jedzeniem na świecie. O słodyczach, bo one wychodzą mi chyba najlepiej. O czasie, którego często brakuje w kuchni, ale dzięki temu wpadają do głowy świetne pomysły i niebanalne rozwiązania.

TAGI:

ciekawostka   kuchnia   przepis kulinarny   produkty  

NAJNOWSZE WPISY BLOGU "MaryCooking"

Do poczytania. Książki o Japonii cz. I


Co prawda jest już połowa lipca, ale jednak wakacje będą jeszcze trochę trwały, więc rozpoczynam serię moich książkowych rekomendacji. Kiedyś Wam ją n...

Sunomono, czyli letnia sałatka ogórkowa


Najpierw chciałam, żeby to był kolejny głęboki wpis. Taki o życiu – o tym, że nawet jeśli mam prawie gotowy wpis na bloga albo jakiś fajny pomysł, to ...

Japonia 2015: Arashiyama na dwa razy


W poście o Kamakurze napomknęłam o Arashiyamie. Idąc za ciosem i kontynuując wątek lasów bambusowych, postanowiłam napisać tym razem o Arashiyamie, kt...

Tarta ze śliwkami i słonym karmelem miso


Październik przez trzy lata był dla mnie początkiem trudnego okresu. Co prawda, to miesiąc moich urodzin, ale to przede wszystkim początek roku akadem...

Pieczony bakłażan z zieloną herbatą


Początek jesieni kojarzy mi się z fioletami. Fioletem coraz dłuższej nocy. Tym lekko brudnawym, idącym w czerń fioletem węgierek. I tym intensywnym i ...

Japonia 2015: Kamakura


Niedawno upłynął rok od mojej podróży do Japonii. Tyle wydarzyło się rzeczy – dobrych i złych – w ciągu tego roku, że mam wrażenie, że byłam w Kraju K...

Yasaidon, czyli wege lunch w misce


Koniec lata. Oszukuje nas ciepłem i grzejącym słońcem, ale już zaraz jesień. Koniec wakacji, ponownie rzucamy się w wir zajęć i obowiązków. A przecież...

Co gdzie zjeść, czyli szybki przewodnik subiektywny


Na specjalną prośbę stworzyłam ten oto przewodnik po jedzeniu w miastach, które odwiedziłam podczas mojej ostatniej podróży po Japonii. Nie jest to pr...

Mizu shingen mochi, czyli jadalna kropla


Uwielbiam ten moment przed deszczem, kiedy powietrze wypełnia mokry zapach lata. Wtedy otwieram wszystkie okna na oścież, próbując skusić go do wnikni...

BLOGI O PODOBNEJ TEMATYCE

ciekawostka
kuchnia

PATRONUJEMY

PARTNERZY

Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy