Cała Japonia w jednym miejscu!
Najświeższe wiadomości, artykuły i ciekawostki

ISSN 2450-3193

BLOGśroda, 22 lutego 2017

JAPOŃCZYK GOTUJE

AUTOR: Kohei Yagi

Od Autora: Having the Japanese taste in Poland is still so hard. The page will show up where can I get the stuff and how to make the Asian taste. Nie tylko sushi!!!!

TAGI:

ciekawostka   Polska-Japonia   kuchnia   okiem Japończyka  

NAJNOWSZE WPISY BLOGU "Japończyk Gotuje"

Somen na zimno


Mimo, że mamy już wrzesień pogoda nadal upalna! Dlatego chcielibyśmy Wam dziś zaproponować makaron somen na zimno. Można go kupić w sklepach z azjatyc...

Pomysł na owoce ume z Choya Extra Years:


Wypiliście już Choya umeshu, ale zostały Wam owoce? Przedstawiamy pomysł na ich wykorzystanie. W trakcie gotowania alkohol z ume jest odparowywany, al...

Sorbet z umeshu - deser tylko dla dorosłych!


Polska premiera japońskiego filmu "Nasza młodsza siostra" coraz bliżej! Mamy dla Was kolejny przepis mocno nim zainspirowany! Umeshu domowej roboty od...

Aji fry - smażony ostrobok


Dziś przedstawiamy Wam danie, które zapragnęliśmy przygotować po obejrzeniu filmu "Nasza młodsza siostra". Jest to bardzo popularna potrawa w małych n...

Kaczka Kuwayaki z mirin i pomarańczą


Kaczka Kuwayaki z mirin i pomarańczą 鴨のくわ焼き みりんとオレンジ風味...

Popularne neto meshi - Dukedon z łososiem i czarnym pieprzem


Dukedon z łososiem i czarnym pieprzem サーモンの黒胡椒漬け丼...

Niezwykła (jadalna) choinka


Święta tuż tuż! Pewnie już macie zaplanowane potrawy na świąteczny stół, a my dziś chcielibyśmy Wam zaproponować coś, co może być dekoracją, ale też e...

Lekkie Matcha tofu tiramisu


W tym przepisie nie używamy śmietany, dzięki czemu tiramisu ma mniej kalorii. Tofu można oczywiście dostać obecnie w większości marketów, lecz jeśli ...

Agedashi Taro [VEGAN]


Agedashi Taro 里芋の揚げ出し...

BLOGI O PODOBNEJ TEMATYCE

ciekawostka
Polska-Japonia
kuchnia
okiem Japończyka

PATRONUJEMY

PARTNERZY

Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy