Cała Japonia w jednym miejscu!
Najświeższe wiadomości, artykuły i ciekawostki

ISSN 2450-3193

Kulinaria CRONUT

CalorieLab

08.07.2013 | 08:46
Opracowanie: Anna Kotek

Pączki z Manhattanu podbijają serca Japończyków

W Tokio pojawił się nowy produkt amerykańskiej sieci cukierni Banderole, pół rogal-pół pączek, zwany potocznie Cronut. Wypiek przypomina dwuwarstwowe ciastko polane lukrem i czekoladą. Chrupiący z zewnątrz i delikatny w środku jest idealny na deser czy podwieczorek. Cronut jest dostępny w różnych smakach: mleczna czekolada, słodko-gorzka czekolada, czekolada z truskawkami, biała czekolada, karmel i oczywiście zielona herbata (smak, którego nie mogło zabraknąć!).

Siec cukierni Banderole będzie co miesiąc zmieniać smaki swoich słodkości, aby się nie znudziły wymagającym klientom. Czy zatem Japończycy kuszeni amerykańskimi słodyczami przybiorą na wadze jak ich zamorscy smakosze? Jedno jest pewne, tego trzeba spróbować!

ŹRÓDŁA

Japan Today
The Week

TAGI:

ciekawostka   kuchnia  

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Hakuhō Shō Japończykiem

PATRONUJEMY

PARTNERZY

Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy