Cała Japonia w jednym miejscu!
Najświeższe wiadomości, artykuły i ciekawostki

ISSN 2450-3193

Kulinaria RYŻOWA NOWOŚĆ OD MCDONALD'S

Grafika promująca ryżowe hamburgery; źródło: McDonald's Japan

31.01.2020 | 10:56
Opracowanie: Katarzyna Suś

Sieć restauracji McDonald's wprowadza w Japonii limitowaną serię ryżowych burgerów.

Gigant fastfoodowy w odpowiedzi na zapotrzebowania rynku i upodobania swoich klientów w Japonii postanowił wprowadzić ryżowe hamburgery. Będą one dostępne od 5 lutego do połowy maja 2020 roku, w menu dostępnym po godzinie 17. McDonald's informuje, że wszystkie kanapki składać się będą z ryżu pochodzenia japońskiego. Akcja promocyjna ruszyła 15 stycznia br.

Jak czytamy na stronie McDonald's Japan trzy popularne kanapki w nowej ryżowej odsłonie to:

„Gohan Teriyaki McBurger” z kotletem pokrytym słodko-kwaśnym sosem teriyaki z domieszką imbiru, chrupiącą sałatą i słodkim sosem cytrynowym w cenie 390 jenów (ok. 14 zł*).

„Gohan Bacon Lettuce Burger” z kotletami w 100% składającymi się z wołowiny, boczkiem wędzonym, chrupiącą sałatą i łagodnym serem cheddar w cenie 410 jenów (ok. 15 zł*).

„Gohan Chicken Fillet” chrupiący, lekko przyozdobiony kotlet z kurczaka z chrupiącą sałatą i sosem Aurora w cenie 410 jenów (ok. 15 zł*).

„Gohan” po japońsku może oznaczać zarówno „gotowany ryż”, jak i „posiłek”. Atsuo Shimodaira, wiceprezydent McDonald's Japan, na konferencji w Tokio powiedział:

Chcę, żeby ludzie cieszyli się z kanapek McDonald's na kolację.

Źródło: FNN.jpプライムオンライン/YouTube

Menu specjalne dostępne będzie tylko na terenie Japonii.

* kurs jena na podstawie NBP z dnia 29.01.2020.

ŹRÓDŁA

Kyodo News
McDonald's Japan

TAGI:

kuchnia  

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

PATRONUJEMY

PARTNERZY

Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy