Cała Japonia w jednym miejscu!
Najświeższe wiadomości, artykuły i ciekawostki

ISSN 2450-3193

Kulinaria NOWE SMAKOWE ODKRYCIE PROSTO Z PREFEKTURY TOCHIGI

excite.co.jp

24.07.2013 | 19:53
Opracowanie: Anna Kotek

Pomidorowo-cytrynowe mleko!

Jeśli lubicie smakowe wyzwania, to zdecydowanie należy wybrać się do Japonii. Najnowsze kulinarne odkrycie prosto z prefektury Tochigi to pomidorowo-cytrynowe mleko. Jak zaznacza producent, do produkcji mleka zostały użyte jedynie pomidory, które pochodzą z tej samej prefektury. Produkt po raz pierwszy został wypuszczony na rynek 16 lipca i można go dostać w sklepach i supermarketach w prefekturze Tochigi, jak również w niektórych sklepach 100-jenowych Lawson w regionie Kanto. To niezwykłe mleko kolorem przypomina jogurt truskawkowy a konsystencją gęstą zupę.

Być może założenie producenta było słuszne, by próbować nowych smaków i bawić się gotowaniem, leczy czy to połączenie nie wydaje się wam nieco problematyczne dla żołądka?

Do odważnych świat należy, próbujcie i opiszcie swoje wrażenia smakowe. Czekamy!

ŹRÓDŁA

Rocket News 24
Pouch
Tochiraku

TAGI:

ciekawostka   kuchnia  

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

PATRONUJEMY

PARTNERZY

Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy
Partnerzy